Nagy családi kedvencünk “alakbarát” verzióban is elkészült.
Egyszerű, gyors, finom és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá!
A glutén-, liszt-, tojás- fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
330 gramm darált mandula 115 gramm nyírfaporcukor 40 gramm darált pörkölt mogyoró 1,25 dl kókusztej 1 vaníliarúd 2 ek cukrozatlan holland kakaó 2 ek presszókávé
A KRÉMHEZ: 100 gramm vaj 110 gramm nyírfaporcukor 50 gramm kókuszreszelék + kókuszreszelék a hempergetéshez
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a tészta hozzávalóit. (ha nem áll össze, adhatunk még hozzá kókusztejet!) Tegyünk egy alufóliát magunk elé, szórjuk meg kókuszreszelékkel, tegyük rá a tésztát, és egy sütőpapírral (v. alufóliával) takarjuk le, és így, két réteg között nyújtsuk ki. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat keverjük habosra a nyírfaporcukorral és a kókuszreszelékkel. Az egészet kenjük rá a tésztára, majd óvatosan, de szorosan tekerjük fel. Hempergessük még meg a kapott rudat kókuszreszelékben, majd csavarjuk is bele az alufóliába. Tegyük hűtőbe 2-3 órára, majd szeletelve kínáljuk!
Egy gyors kérdés: A mogyorót helyettesíthetem mandulával? Csak az íze fog változni, vagy az állagban is játszik?
(épp nincs otthon őrölt mogyoróm…)