MÜZLIGOLYÓ (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS-, TEJMENTES)

Egyszerűen elronthatatlanok ezek a sütés, és főzés nélküli müzligolyók. 10 perc munkával – bár a pihentetésre minimum egy órát rá kell szánnunk – mennyei desszertgolyókat készíthetünk.
A glutén-, liszt-, tojás, tejmentes diétákban fogyasztható!



 

HOZZÁVALÓK

300 gramm glutén-, tojás-, tej és cukormentes gyümölcsös müzlikeverék

12,5 cl mandulatej

50 gramm glutén- és laktózmentes margarin

4 ek agave szirup vagy méz

5 ek cukormentes (nyírfacukros) eperlekvár

ELKÉSZÍTÉS

A müzlit szórjuk egy tálba, majd öntsük le a felforrósított mandulatejjel. Adjuk hozzá a szoba hőmérsékletű margarint, az agave szirupot és a lekvárt. Alaposan gyúrjuk össze, majd lefedve tegyük minimum egy órára hűtőbe.

Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg őket kókuszreszelékbe, kakaóba, vagy darált mandulába.

Facebookon is ott vagyok:
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »