Ez a mennyei csokoládés cookie tökéletes tízórai vagy uzsonna lehet akár gyerekeknek akár felnőtteknek. Nálunk uzsonnára készültek, és gyorsan el is fogytak. Nagyon, nagyon gyorsan. Próbáljátok ki!
A glutén-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
200+50 gramm csokoládé (minimum 60°%os) 100 gramm eritritol 2 egész tojás 90 gramm darált lenmag 90 gramm kókuszzsír 1 ek mák 1 ek cukrozatlan kakaó 1 kk szódabikarbóna 50 gramm aszalt gyümölcs (Nálam most sárgabarack)
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét (200 gramm) vízfürdő felett olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. A tűzről félretéve – folyamatos kevergetés mellett – várjuk meg míg langyosra hűl, majd keverjük hozzá a tojást, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, az összetördelt maradék (50 gramm) csokoládét, és a többi hozzávalót is.
Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, és enyhén lapogassuk le.
Tegyük egy órára hűtőbe, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt.
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!