Lenmagos csokoládés keksz (glutén-, tejmentes, low carb)

Ez a mennyei csokoládés cookie tökéletes tízórai vagy uzsonna lehet akár gyerekeknek akár felnőtteknek. Nálunk uzsonnára készültek, és gyorsan el is fogytak. Nagyon, nagyon gyorsan. Próbáljátok ki!

A glutén-, tejmentes diétákban fogyasztható!

 

HOZZÁVALÓK

  200+50 gramm csokoládé (minimum 60°%os) 100 gramm eritritol 2 egész tojás 90 gramm darált lenmag 90 gramm kókuszzsír 1 ek mák 1 ek cukrozatlan kakaó 1 kk szódabikarbóna 50 gramm aszalt gyümölcs (Nálam most sárgabarack)  

ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét (200 gramm) vízfürdő felett olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. A tűzről félretéve – folyamatos kevergetés mellett – várjuk meg míg langyosra hűl, majd keverjük hozzá a tojást, az apróra vágott aszalt sárgabarackot, az összetördelt maradék (50 gramm) csokoládét, és a többi hozzávalót is.

Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, és enyhén lapogassuk le.

Tegyük egy órára hűtőbe, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt.

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 

 
 
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »