FONDANT AU CHOCOLAT (glutén-, fehér cukormentes)

Ismét egy villámgyors, és nagyon csokoládés édesség készült eritritollal és kókuszliszttel. A kókusz és csokoládéimádóknak egyszerűen kötelező!

A gluténmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül!

HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

50 gramm vaj

1 egész tojás

70 gramm magas kakaótartalmú csokoládé

60 gramm eritritol

20 gramm kókuszliszt



2 ek kókusztej

egy-egy csipet kókuszreszelék a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a vajjal, majd adjuk hozzá az eritritolt. A tojást verjük habosra – turbó fokozaton – majd óvatosan keverjük hozzá csomómentesre a kókuszlisztet. A megolvadt csokoládéhoz keverjük hozzá a kókusztejet, majd forgassuk hozzá a tojásos habot is.
Kanalazzuk egy-egy szufflés tálkába a csokoládés masszát, majd az előmelegített sütőben süssük 12 percig.
A sütőből kivéve szórjuk meg egy-egy csipet kókuszreszelékkel, és azonnal tálaljuk!
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »