Chez Sandra

FONDANT AU CHOCOLAT (glutén-, fehér cukormentes)

Ismét egy villámgyors, és nagyon csokoládés édesség készült eritritollal és kókuszliszttel. A kókusz és csokoládéimádóknak egyszerűen kötelező!

A gluténmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül!

CSOKOLÁDÉS-FONDANT_fekvo_OK (1)
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

50 gramm vaj
1 egész tojás
70 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
60 gramm eritritol
20 gramm kókuszliszt

2 ek kókusztej
egy-egy csipet kókuszreszelék a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a vajjal, majd adjuk hozzá az eritritolt. A tojást verjük habosra – turbó fokozaton – majd óvatosan keverjük hozzá csomómentesre a kókuszlisztet. A megolvadt csokoládéhoz keverjük hozzá a kókusztejet, majd forgassuk hozzá a tojásos habot is.
Kanalazzuk egy-egy szufflés tálkába a csokoládés masszát, majd az előmelegített sütőben süssük 12 percig.
A sütőből kivéve szórjuk meg egy-egy csipet kókuszreszelékkel, és azonnal tálaljuk!
CSOKOLÁDÉS-FONDANT_allo_ok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!