A szokásos köretek helyett próbáljátok ki ezt a villámgyors kapros-limeos avokádósalátát, amely remek kísérője lehet frissensülteknek, halaknak is.
A glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 marék saláta
1 paradicsom
1 avokádó
1 kezeletlen héjú zöld citrom leve és lereszelt héja
1 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt koriandermag
1/2 kk kapor
ELKÉSZÍTÉS
Az avokádót vágjuk ketté, vegyük ki a magját és daraboljuk fel. Tegyük egy tálba a megmosott és felkockázott paradicsommal és a közepesre tépkedett salátával együtt. Forgassuk össze, majd öntsük nyakon a villával homogénné vert olívaolaj-citromlé keverékével. Hintsük meg az őrölt koriandermaggal, a lime lereszelt héjával, a frissen őrölt tarka borssal és a kaporral.
Azonnal tálaljuk!
Kommentek