Egy jó és biztos stanglirecept mindenkinek kell, hogy a tarsolyában legyen. Ez az!
A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
250 gramm gluténmentes lisztkeverék
50 gramm rizsliszt
125 gramm tejföl
150 gramm reszelt sajt + a tetejére
200 gramm szobahőmérsékletű vaj
1 tojás
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A lisztkeveréket és a rizslisztet tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt, a vajat és a reszelt sajtot. Csipet sóval együtt gyúrjuk alaposan össze.
Rizslisztezett deszkán nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, kenjük meg a kimaradt tojásfehérjével, és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
Derelyevágóval csíkozzuk fel, majd tegyük a sajtos csíkokat sütőpapírral bélelt tálcára. (Egymásra tehetjük őket további sütőpapírokkal elválasztva).
Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd több részletben a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára. (Mindig csak annyit vegyünk elő amennyit épp sütünk, hagyjuk a többit a hűtőben míg az előző adag sül!)