Chez Sandra

Sajtos rúd (GLUTÉNMENTES)

Egy jó és biztos stanglirecept mindenkinek kell, hogy a tarsolyában legyen. Ez az!

A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható!

OK_2 

HOZZÁVALÓK

250 gramm gluténmentes  lisztkeverék

50 gramm rizsliszt

125 gramm tejföl

150 gramm reszelt sajt + a tetejére

200 gramm szobahőmérsékletű vaj

1 tojás

1 csipet só

 

ELKÉSZÍTÉS

A lisztkeveréket és a rizslisztet tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt, a vajat és a reszelt sajtot. Csipet sóval együtt gyúrjuk alaposan össze.

Rizslisztezett deszkán nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, kenjük meg a kimaradt tojásfehérjével, és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

Derelyevágóval csíkozzuk fel, majd tegyük a sajtos csíkokat sütőpapírral bélelt tálcára. (Egymásra tehetjük őket további sütőpapírokkal elválasztva).
Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd  több részletben a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára. (Mindig csak annyit vegyünk elő amennyit épp sütünk, hagyjuk a többit a hűtőben míg az előző adag sül!)

OK_3

 

cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!