Gluténmentes ischler

Ischler, vagy magyarul isler egy osztrák városról, bizonyos “Bad Ischl”-ről kapta a nevét. Eredetileg két változatban készült: az egyszerűbbet csokoládékrémmel, a másik változatát ribizlilekvárral töltötték meg és kávés mázzal borították be.

A korongok összeragasztását bármilyen otthon lévő lekvárral megtehetjük, de érdemes inkább a savanykásabb ízűt (málna, eper, narancs, erdei gyümölcsös) használni.

A tetejére kerülhet a csokoládémáz, vagy csak akár meg is csurgathatjuk raja a csokoládét. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, mandulaszeletekkel, de akár hagyhatjuk csupaszon is.

Eritritollal készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható! 

HOZZÁVALÓK

110 gramm vaj

2 egész tojás

1 ek eritritol

1 tk vaníliakivonat

130 gramm gluténmentes lenmagliszt

100 gramm darált kókuszreszelék

100 gramm darált mandula

1 tk utifűmaghéj (elhagyható!)

5 tk ribizlilekvár

tetejére gluténmentes csokoládé

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókat gyúrjuk össze, egy frissen tartó fóliába csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

A sütőt melegítsük elő 165°C-ra.

A tésztát nyújtsuk kb kb 3 mm vastagságúra két sütőpapír között, majd szaggassunk belőle kb 6 centiméter átmérőjű korongokat (Nekem 48 db lett belőle!)

Toljuk az előmelegített sütőbe, és kb 10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a tepsiben kihűlni (miközben hűl keményedni fog, nem kell megijedni!)

Egy tálba keverjük el a lekvárt az utifűmaghéjjal, és ragasszuk össze vele a korongokat.

A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, és csurgassuk le vele az összeragasztott korongokat!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , ,
Tovább a blogra »