Ischler, vagy magyarul isler egy osztrák városról, bizonyos “Bad Ischl”-ről kapta a nevét. Eredetileg két változatban készült: az egyszerűbbet csokoládékrémmel, a másik változatát ribizlilekvárral töltötték meg és kávés mázzal borították be.
A korongok összeragasztását bármilyen otthon lévő lekvárral megtehetjük, de érdemes inkább a savanykásabb ízűt (málna, eper, narancs, erdei gyümölcsös) használni.
A tetejére kerülhet a csokoládémáz, vagy csak akár meg is csurgathatjuk raja a csokoládét. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, mandulaszeletekkel, de akár hagyhatjuk csupaszon is.
Eritritollal készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
110 gramm vaj
2 egész tojás
1 ek eritritol
1 tk vaníliakivonat
130 gramm gluténmentes lenmagliszt
100 gramm darált kókuszreszelék
100 gramm darált mandula
1 tk utifűmaghéj (elhagyható!)
5 tk ribizlilekvár
tetejére gluténmentes csokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat gyúrjuk össze, egy frissen tartó fóliába csomagoljuk be és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
A sütőt melegítsük elő 165°C-ra.
A tésztát nyújtsuk kb kb 3 mm vastagságúra két sütőpapír között, majd szaggassunk belőle kb 6 centiméter átmérőjű korongokat (Nekem 48 db lett belőle!)
Toljuk az előmelegített sütőbe, és kb 10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a tepsiben kihűlni (miközben hűl keményedni fog, nem kell megijedni!)
Egy tálba keverjük el a lekvárt az utifűmaghéjjal, és ragasszuk össze vele a korongokat.
A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, és csurgassuk le vele az összeragasztott korongokat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: