Chez Sandra

A VILÁG LEGEGYSZERŰBB TÚRÓKRÉME (HÁZI KRÉMTÚRÓ)

Amióta itthon is sikerül már túrót készítenünk, egyre jobban bekerült a gasztró-gondolkodásunkba. Egyre több túrós receptet kívánunk meg, mivel már nem kifogás, hogy “de hát itt nem lehet túrót kapni”. Kapni továbbra sem, de csinálni… No azt bármikor.
Most a két megmaradt tojásfehérjém segítségével készítettem kb 10 perc alatt egy finom nyírfacukorral készülő, glutén-, liszt-, húsmentes édességet. És  hogy milyen lett? Próbáljátok ki!

Garantáltan minden hozzáadott vacaktól mentes, nem úgy mint a boltban kapható krémtúró társa…

 

 
HOZZÁVALÓK

1 adag (200-250 gramm) túró
2 tojás fehérje
2 ek nyírfacukor v. méz
1 tk limelé
1 ek vaníliaaroma  

 
ELKÉSZÍTÉS
 
 
A tojásfehérjéket elektromos habverővel verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a nyírfacukrot, és verjük tovább még pár percig.
Villával törjük át a túrót, keverjük hozzá a limelevet, a vaníliaaromát, keverjük össze, majd adjuk a felvert fehérjehabhoz, és a habverővel keverjük még tovább. Töltsük poharakba, és már kanalazható is.
 
 
 
 
 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!