Lekvár, kakaó, nutella … mind-mind remek tölteléke a finom palacsintának. No és ne feledkezzünk meg a túrós töltelékről sem! A sült túrós töltelékről pedig pláne ne!
A töltelék a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
8 db palacsinta
250 gramm túró
2 egész tojás
2 ek natúr joghurt
1 ek vaníliaaroma
2-3 ek nyírfacukor
1 citrom lereszelt héja
baracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
A túrót egy tálba törjük át villával, keverjük hozzá a tojásokat, a natúr joghurtot, a vaníliaaromát, a nyírfacukrot és a citrom lereszelt héját. Alaposan forgassuk össze, majd a még serpenyőben lévő – de már megsült – palacsinták egy negyed részére kanalazzunk a töltelékből 1-2 evőkanálnyit.
Hajtsuk rá a palacsinta másik felét (így kapunk egy fél palacsintát), majd megint hajtsuk félbe (egy negyedet kell kapnunk)!
Süssük mindkét oldalát a kapott háromszögnek 1-1 percig, majd tegyük egy hőálló tálra.
Ízlés szerint nyírfacukorral vagy baracklekvárral kínáljuk!
Ki fogom probálni, ha megtalálom a házi túró receptedet! 😉