KAPROS-TÚRÓS CSIRKEROLÁD (glutén-, liszt-, tojás-, fehércukormentes)
A kapor és a túró remek párosítás. Gondoljunk csak a nemrég említett
kapros-túrós zöldséglepényre. Most kiklopfolt csirkemellekbe került ez a remek duó töltelékként.
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
2 csirkemell
100 gramm túró
2-3 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál kapor
1 fokhagymagerezd
só, frissen őrölt tarka bors
2-3 spriccelésnyi olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
Egy tálban villával törjük át a túrót, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, majd ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval és kaporral.
A csirkemelleket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a túrós masszával, és tekerjük fel.
Tegyük egy sütőpapírral bélelt – vagy
kerámiabevonatú – tepsibe, a tetejét fújjuk be egy minimális olívaolajjal, és az előmelegített sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
Salátaágyon kínáljuk!
Ezek is érdekelhetnek:
-
PÁRIZSI MELEGSZENDVICSKRÉM (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁS, FEHÉR CUKORMENTES)
-
SZEZÁMBUNDÁS CSIRKECSÍKOK (glutén-, liszt,- cukor-, tejmentes )
-
KAPROS BROKKOLIKRÉMLEVES (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes)
-
NYERS KAPROS UBORKALEVES (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )