GLUTÉNMENTES KÓKUSZOS KEKSZ

Gluténmentes csokoládés-kókuszos omlós kekszek. Külön jó benne, hogy sütés előtt nem kell hűtőben pihentetni órákon keresztül, hanem összegyúrás után azonnal süthetőek is. Fél óra alatt mennyei, nagyon kókuszos és egyben csokoládés kekszet készíthetünk.

Kókuszcukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!

 
 
HOZZÁVALÓK

70 gramm kókuszreszelék

85 gramm kukoricapehely

20 gramm kukoricakeményítő

30 gramm kukoricaliszt

50 gramm őrölt mandula

50 gramm cukormentes csokoládé

1/2 kk sütőpor

1/2 kk szódabikarbóna

125 gramm vaj

50 gramm kókuszcukor

1 tojás

1/2 dl tej

vaníliakivonat

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (légkeverés).
Tegyük egy késes mixerbe a kukoricapelyhet és a kókuszreszeléket, és daráljuk finomra.
A szobahőmérsékletű, puha vajat a kókuszcukorral, a vaníliával, és a tojással habosra keverjük.Öntsük hozzá a tejet, és a sütőporral és szódabikarbónával elkevert keményítőt, a darált mandulát, az apróra tört csokoládét, a lisztet és a kókuszreszelék-kukoricapehely darálmányt. Gyúrjuk össze, majd vizes kézzel  formázzunk kisebb gombócokat a masszából, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kissé lapítsuk le korongokká, és az előmelegített sütőben süssük készre 8-10 perc alatt.
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »