Mindenmentes céklaleves (LOW CARB, GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Mint tudjuk, a cékla a magyar aloe vera. Egészséges, szép színű, így érdemes belőle minél többet fogyasztani. Például ilyen ínycsiklandó, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag levesként. Igazi vitaminbomba, amely az immunrendszerünknek is jót tesz ebben a zegernyés időben.
A low carb, és a mindenmentes (vagyis a glutén-, liszt-, tej-, cukor-, húsmentes) diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 
HOZZÁVALÓK

500 gramm cékla

1/2 póréhagyma

3 dl zöldségalaplé

1 evőkanál olívaolaj

só, fehér bors

1/2 kk őrölt szerecsendió

fűszersó

szója joghurt

ELKÉSZÍTÉS
A céklát tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel. A megtisztított és felaprított póréhagymát pároljuk üvegesre az olívaolajon, öntsük fel az alaplével, majd tegyük bele a céklakockákat. Főzzük addig, míg a cékla meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítsük az egészet. Ízesítsük a fűszerekkel, majd forraljunk rajta még egyet.  Ha túl sűrűnek tűnik kevés vízzel vagy alaplével hígítsunk rajta! Zárjuk le, és a  joghurttal díszítve tálaljuk!
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »