GLUTÉNMENTES GOFRI – GLUTÉN-, LISZT-, FEHÉR CUKOR-, TEJMENTES

Könnyű, légies gluténmentes gofrik pár perc alatt polenta – rizsliszt – kukoricaliszt keverékéből. Nálam most mandulatejjel készült, de szabadon lecserélhető más növényi tejre is. Ha nem akarjuk azonnal felhasználni, jól záródó üvegben 1-2 napig a hűtőben eláll a massza.

Ebből a mennyiségből kb 10 darab gofri készíthető el.

Nyírfacukorral készül, a glutén-, és tejmentes diétákban fogyasztható!



 

HOZZÁVALÓK

250 ml növényi tej

80 gramm instant polenta

50 gramm rizsliszt

35 gramm kukoricaliszt

65 gramm kukoricakeményítő

100 gramm laktózmentes margarin

1 tk gluténmentes sütőpor

20 gramm nyírfacukor

1 tk vaníliaaroma

2 tojás

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
A tojások sárgáit keverjük habosra a nyírfacukorral, öntsük hozzá az olvasztott margarint, a vaníliaaromát és a növényi tejet. Keverjük csomómentesre a kukoricaliszt-keményítő- rizsliszt keverékével. Alaposan keverjük át, majd felforrósított gofrisütőben süssük  meg 4-5 perc alatt.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »