DIY – FŰSZERES SÁRGABORSÓPÜRÉ (MINDENMENTES, LOW CARB)

A szokványos krumpli és rizsköretek helyett próbáljunk ki másfajta pürét is . Az oldalon található már csicsókás-zellerpüré is, most egy egyszerűen elkészíthető fűszeres sárgaborsópüré készült.
Tökéletes körete lehet frissen sülteknek, de akár halaknak is.

 

A glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
 
 
 
 
HOZZÁVALÓK
 

250 gramm sárgaborsó

1 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

2 liter zöldségalaplé

1/2 kk őrölt szerecsendió

1/2 kk őrölt koriandermag

1/2 kk őrölt zellermag

1/2 kk őrölt kurkuma

ízlés szerint frissen őrölt fekete bors, só

ELŐKÉSZÍTÉS
A sárgaborsót mossuk át, majd tegyük fel az alaplébe főni a babérlevéllel és a fokhagymagerezddel együtt. Forraljuk fel, majd kapcsoljuk le alatta a hőt. Fedjük le, és hagyjuk így minimum 2-3 órára. De akár egy éjszakára is.
ELKÉSZÍTÉS
Ismét forraljuk fel a sárgaborsót, majd ízesítsük a fűszerekkel. Vegyük ki a babérlevelet, pürésítsük botmixerrel, majd melegen tálaljuk.
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
 
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »