KEDGEREE (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

Kedgeree [ejtsd: kedzsöri] egy indiai brit gyarmatokról származó ételféleség, amelyet eredetileg reggelire fogyasztottak. Ez az illatos fűszerekkel készült füstölt halas rizs szerintem inkább ebédre vagy vacsorára készüljön, nekem kissé furcsa lenne ezzel szembetalálkozni a reggelizőasztalnál. De hát…
 
Ez a fél óra alatt elkészíthető fogás igazi fehérjebombának számít, ami a glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
 
 
HOZZÁVALÓK 

250 gramm barna v. basmati rizs

250 ml zöldségalaplé

370 gramm füstölt makréla

1 babérlevél

35 olívaolaj 

1/2 szál póréhagyma

2 ek őrölt curry

4 ek (szárított) felaprított snidling

4 ek szárított koriander

2 közepes főtt tojás

só, frissen őrölt tarka bors

1/2 kk őrölt szerecsendió

1/2 kk őrölt kurkuma

1 gerezd fokhagyma

2 ek limelé

 
ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat főzzük keményre.

Az olívaolaj felén pirítsuk meg a póréhagymát a fűszerekkel és a fokhagymagerezddel. Adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel az alaplével. Fedő alatt alacsony hőmérsékletes pároljuk puhára. Adjuk hozzá a maradék olajat, a feldarabolt makrélát és a babérlevelet. Keverjük bele a felaprított snidlinget és petrezselymet, majd fedő alatt pihentessük 8-10 percig.
Limelével és korianderrel megszórva a negyedelt, vagy nyolcadolt kemény tojással tálaljuk.
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »