GYORS – KELESZTÉS NÉLKÜLI – ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

Villámgyors, kelesztés nélküli zabpehelylisztes pogácsák. Csak begyúrjuk és már süthetjük is. A tészta maga nem tartalmaz tojást, a tetejét –  allergia esetén – csak tejjel kenjük le!
HOZZÁVALÓK:
 
200 gramm zabpehelyliszt

200 gramm fehér liszt

250 gramm szobahőmérsékletű sós vaj

250 ml sűrű natúr joghurt

25 gramm friss élesztő

250 gramm reszelt mozzarella

2 teáskanál himalája só

A tetejére:

1 egész tojás (vagy tej)

reszelt sajt (ementáli) v. magkeverék

ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd a tésztát – nem kell keleszteni! – lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymástól kb 2 cm-es távolságra, Tetejét kenjük le a tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. 
Előmelegíttet sütőben süssük 15-18 perc alatt aranybarnára (figyeljünk arra, hogy a második adagnak már kevesebb idő kell!!!)
 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
 
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »