Villámgyors, kelesztés nélküli zabpehelylisztes pogácsák. Csak begyúrjuk és már süthetjük is. A tészta maga nem tartalmaz tojást, a tetejét – allergia esetén – csak tejjel kenjük le!
HOZZÁVALÓK:
200 gramm zabpehelyliszt
200 gramm fehér liszt
250 gramm szobahőmérsékletű sós vaj
250 ml sűrű natúr joghurt
25 gramm friss élesztő
250 gramm reszelt mozzarella
2 teáskanál himalája só
200 gramm fehér liszt
250 gramm szobahőmérsékletű sós vaj
250 ml sűrű natúr joghurt
25 gramm friss élesztő
250 gramm reszelt mozzarella
2 teáskanál himalája só
A tetejére:
1 egész tojás (vagy tej)
reszelt sajt (ementáli) v. magkeverék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd a tésztát – nem kell keleszteni! – lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük egymástól kb 2 cm-es távolságra, Tetejét kenjük le a tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegíttet sütőben süssük 15-18 perc alatt aranybarnára (figyeljünk arra, hogy a második adagnak már kevesebb idő kell!!!)
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: