SÜTŐTÖK FASÍRT (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

Az őszben az egyik legjobb dolog a sütőtök. És ez a “fasírt” pedig az egyik legjobb ami a sütőtökből készülhet. Igazi őszi, téli ízkavalkád fél óra alatt.
A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

HOZZÁVALÓK

300 gramm sütőtök

1 nagy tojás

2 púpos evőkanál kukoricakeményítő

1 nagy csipet só

1/2 kk őrölt bors

1/2 kk őrölt szerecsendió

3 ek apróra vágott petrezselyemzöld

2 ek apróra vágott snidling

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A sütőtököt pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le. Üssük bele a tojást, szórjuk hozzá a kukoricakeményítőt, és ízesítsük a fűszerekkel. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a masszát egy kisméretű (5 cm átmérőjű) szilikon muffin forma mélyedéseibe.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg őket. 

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »