A nemrég feltett tojás-, és tejmentes palacsintás poszt után sokan kerestek meg azzal, hogy jó lenne ha egy olyan verzió is készülne amiben glutén sincs. A “hagyományos” palacsintát szinte mindenki szereti, ám sokan a diétájuk miatt le kell, hogy mondjanak róla. Ez a palacsinta azonban a glutén-, tej-, tojásmentes diétákban is fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Ha kerámiabevonatú serpenyőben sütjük ki, még zsiradékot sem kell hozzáadni.
Érdemes sütés előtt mindig a tésztát felkeverni, mert a lisztek szeretnek a tál aljába maradni. A hozzáadott folyadék csak hozzávetőleges mennyiség, mert minden kukoricaliszt más és más folyadékot kíván!
Mivel ez egy vastagabb palacsinta, nálunk leginkább rakott palacsintához szokott készülni.
HOZZÁVALÓK
125 gramm rizsliszt
125 gramm kukoricaliszt
1 egész banán
800 ml szénsavas ásványvíz
4 ek olaj
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A kétféle lisztet öntsük egy tálba, adjuk hozzá a csipet sót, és a pürésített banánt. Keverjük simára az ásványvíz hozzáadagolása mellett. Tegyük félre kb egy órára, majd vagy kerámiaserpenyőben zsiradék nélkül, vagy zsiradékkal kikent forró serpenyőben süssük ki. Ha nem akarjuk minden egyes darab előtt kikenni a serpenyőt a tésztához is hozzáadhatjuk.
kb 12-14 palacsinta lesz belőle
Végre egy alapétel, amit mindnyájan ehetünk! A diéta nálunk nem választás kérdése, hanem súlyos kényszer, de így mindenki a neki való töltelékkel eheti.