Nagyon csokis, ragacsos, mennyei… Körülbelül ezek az ismérvei egy jó brownienak. Mint annyian, Mi is kedveljük, sőt rajongjuk ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az oldalon többféle recept is van:
- Gluténmentes, lisztmentes brownie I,
- Gluténmentes, lisztmentes brownie II,
- Bűnös, csokoládés krémsajtos brownie
Most ismét egy nyírfacukorral készülő liszt,- tej-, és gluténmentes változat készült – mérleg nélküli -, bögrés kiméréssel fél óra alatt!
Kínálhatjuk akár magában, akár egy finom fagylalt kísérőjeként is!
HOZZÁVALÓK
(A bögre = 250 ml)
(A bögre = 250 ml)
4 egész tojás
1 bögre darált pörkölt mogyoró
2 bögre darált mandula
1 bögre nyírfacukor
1/2 bögre cukrozatlan holland kakaó
1/2 bögre rizsolaj
1 bögre víz
pici só
1 csomag sütőpor
1 bio narancs
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojások sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert darált pörkölt mogyorót és darált mandulát, a kimaradt tojásfehérjéket, a kakaót, a rizsolajat, pici sót és a vizet.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt 25×40 centiméteres tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Langyosra hűtve reszelt bio narancshéjjal megszórva kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: