Chez Sandra

BÖGRÉS BROWNIE – NYÍRFACUKORRAL KÉSZÜLŐ GLUTÉN-, TEJ-, LISZTMENTES

Nagyon csokis, ragacsos, mennyei… Körülbelül ezek az ismérvei egy jó brownienak. Mint annyian, Mi is kedveljük, sőt rajongjuk ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az oldalon többféle recept is van:
Most ismét egy nyírfacukorral készülő liszt,- tej-, és gluténmentes változat készült – mérleg nélküli -, bögrés kiméréssel fél óra alatt!
Kínálhatjuk akár magában, akár egy finom fagylalt kísérőjeként is!
HOZZÁVALÓK
(A bögre = 250 ml)

4 egész tojás
1 bögre darált pörkölt mogyoró
2 bögre darált mandula
1 bögre nyírfacukor
1/2 bögre cukrozatlan holland kakaó
1/2 bögre rizsolaj
1 bögre víz
pici só
1 csomag sütőpor

1 bio narancs

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojások sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert darált pörkölt mogyorót és darált mandulát, a kimaradt tojásfehérjéket, a kakaót, a rizsolajat, pici sót és a vizet.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt 25×40 centiméteres tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Langyosra hűtve reszelt bio narancshéjjal megszórva kínáljuk!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!