Vörösboros marhavese – Rognons de bœuf au vin rouge (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Egy hétvégi barátozós csevej alkalmával került szóba a “rognons”, vagyis a vese. Érdekes mód eddig még nem készítettem, pedig milyen egyszerű, és nagyszerű étel is. Ezt pótolván egy mennyei vörösboros, gombás marhavesét készítettem glutén-, liszt-, tej-, és tojásmentesen, nem utolsó szempontként villámgyorsan – 10 perc alatt -.
HOZZÁVALÓK

500 gramm marhavese

100 gramm gomba (champignon de paris)

1 ek kukoricakeményítő

1 ek provence-i fűszerkeverék

1 fokhagymagerezd

2 közepes salotta hagyma

200 ml zöldségalaplé

250 ml vörösbor

2 ek olívaolaj

só, frissen őrölt fekete bors

1/2 kk őrölt szerecsendió

1 ek méz

1 db babérlevél

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított és alaposan átmosott marhavesét kockázzuk fel, majd a félbevágott gombával és a felkarikázott salotta hagymákkal együtt pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a lereszelt fokhagymával, az őrölt szerecsendióval, a babérlevéllel és a provence-i fűszerkeverékkel, majd öntsük fel az alaplével és hagyjuk 7-8 percig párolódni. Öntsük fel a – kukoricakeményítővel csomómentesre elkevert – vörösborral, csurgassuk rá a mézet, majd hagyjuk 1-2 perc alatt besűrűsödni.
Melegen tálaljuk!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »