Chez Sandra

Vörösboros marhavese – Rognons de bœuf au vin rouge (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Egy hétvégi barátozós csevej alkalmával került szóba a “rognons”, vagyis a vese. Érdekes mód eddig még nem készítettem, pedig milyen egyszerű, és nagyszerű étel is. Ezt pótolván egy mennyei vörösboros, gombás marhavesét készítettem glutén-, liszt-, tej-, és tojásmentesen, nem utolsó szempontként villámgyorsan – 10 perc alatt -.
HOZZÁVALÓK

500 gramm marhavese
100 gramm gomba (champignon de paris)
1 ek kukoricakeményítő
1 ek provence-i fűszerkeverék
1 fokhagymagerezd
2 közepes salotta hagyma
200 ml zöldségalaplé
250 ml vörösbor
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt fekete bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 ek méz
1 db babérlevél

ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított és alaposan átmosott marhavesét kockázzuk fel, majd a félbevágott gombával és a felkarikázott salotta hagymákkal együtt pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a lereszelt fokhagymával, az őrölt szerecsendióval, a babérlevéllel és a provence-i fűszerkeverékkel, majd öntsük fel az alaplével és hagyjuk 7-8 percig párolódni. Öntsük fel a – kukoricakeményítővel csomómentesre elkevert – vörösborral, csurgassuk rá a mézet, majd hagyjuk 1-2 perc alatt besűrűsödni.
Melegen tálaljuk!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!