ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

A pogácsa továbbra is nagy kedvencünk. Mint azt láthattátok többféle recept felkerült már az oldalra, most zabpehelylisztből és túróval készült.
HOZZÁVALÓK

120 gramm rétesliszt

120 gramm zabpehelyliszt

120 gramm vaj

140 gramm túró

125 gramm natúr joghurt

1 zacskó szárított élesztő (5,5 gramm)

2 kk só

1 tojás sárgája + fehérje

reszelt sajt vagy magok a tetejére ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A kétféle lisztet keverjük el a szárított élesztővel, majd gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű vajjal, a natúr joghurttal, a villával áttört túróval, a tojás sárgájával és a sóval. Alaposan dagasszuk meg, majd meleg helyen kelesszük duplájára. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett deszkán, kenjük meg a villával enyhén felvert tojásfehérjével, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben a 150°C-ra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 perc).   

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »