Chez Sandra

SÁRGABARACKOS GOMBÓC II (ZABPEHELYLISZTTEL, KRUMPLI NÉLKÜL)

Már tettem fel többféle gombócreceptet (sárgabarackos gombóc; joghurtos gombóc), most azonban az eddigiekhez képest krumpli nélkül készült, zabpehelyliszt felhasználásával. Villámgyorsan elkészíthető, mert nem kell bíbelődni a krumpli megfőzésével kihűtésével, és hát sokkal “alakbarátiabb” is. Nem utolsó sorban pedig fél óra alatt elkészíthetőek ezek a csodás gombócok.

 

Gluténmentes zabpehely használata mellett a glutén-, liszt-, laktóz-, húsmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül!
 
 

 

HOZZÁVALÓK (8 db nagyobb gombóchoz)
 

160 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
1 tojás sárgája
1 csipet só
50 gramm laktózmentes vaj
250 ml víz

8 db sárgabarack
eritritol, őrölt fahéj
durvára darált zabpehely
2 ek olívaolaj

Tetejére:
nyírfaporcukor
lime héja

 
ELKÉSZÍTÉS

 

Forraljuk fel a vizet egy nyeles edénybe. Ha már forr, adjuk hozzá a vajat és megint forraljuk fel! Zárjuk le, és adjuk hozzá a csipet sót, majd kanalanként keverjük hozzá fakanállal a zabpehelylisztet. Addig keverjük, míg össze nem áll egy golyóvá. 
 
 
 
Hagyjuk hűvösre hűlni, majd gyúrjuk bele a tojást is.
 
 
 
 
Tegyük fel forrni a főzővizet.
A tésztát nyújtsuk ki, majd enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki úgy, hogy 8 darab egyforma négyzetet lehessen vágni belőle. 
 
 
Tegyük bele a közepébe a fahéjas eritrittel megtöltött sárgabarackokat, majd formázzunk belőle gombócokat.
 
 
 
A lobogó vizet sózzuk meg, és tegyük bele a gombócokat. Ahogy a tetejére feljönnek a gombócok már szedjük is ki. Óvatosan öblítsük le hideg vízzel, majd forgassuk meg az olívaolajon megpirított durvára darált zabpehelyben. Nyírfaporcukorral és lime reszelt héjával megszórva tálaljuk!
 
 
 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!