MINDENMENTES rakott karalábé

A rakott csicsóka, rakott zeller, rakott endívia után íme a legújabb kedvencünk, a rakott karalábé. Szerencsémre itt Franciaországban is lehet karalábét venni, ám a helyi karalábéhoz nagyon hasonló “navet”-ból is elkészíthető .
Elő is készíthető, így csak sütőbe kell tolni, és már falatozható is.
 
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, külön, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Növényi joghurttal készítve is nagyon finom, úgy a MINDENMENTES kategóriába tartozik már!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

2 közepes karalábé

150 gramm darált marhahús

100 gramm csiperke gomba

1 babérlevél

1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 evőkanál majoránna

1 póréhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál paradicsomkoncentrátum

só, frissen őrölt tarka bors

4 deci zöldségalaplé

250 gramm (növényi) joghurt

2 -2 evőkanál olívaolaj

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A gombákat és a póréhagymákat tisztítsuk meg, majd apróra vágva a olívaolajon süssük zsírjára. Adjuk hozzá a darált húst, majd keverjük hozzá a pirospaprikát és a paradicsomkoncentrátumot, és öntsük fel az alaplével. Ízesítsük belereszelt fokhagymagerezddel, és a fűszerekkel.
A karalábét tisztítsuk meg, majd vágjuk fel nagyon vékonyra.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt.
Egy kisebb sütőtálat kenjünk ki a olívaolajjal, majd rétegezzük egymásra a karalábészeleteket és a darált húsos rétegeket úgy, hogy karalábészelet kerüljön a tetejére. Sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük rá a joghurtokat. Kenjük el rajta, majd előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.
 
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »