TOJÁSRÁNTOTTA A MIKRÓBÓL

Sokan ódzkodnak a mikrohullámú sütő használatától. Ha még sem érzed úgy, hogy egy a szerkezet az ördögtől származó rossz, akkor feltétlenül ki kell próbálnod ezt a mikrohullámúban készülő omlettet. Érdemes megjegyezni ezt az elkészítési módot, – így a nyaralási szezon előtt is, – mert akár útközben is pillanatok alatt elkészíthetjük vele az ebédünket vagy vacsoránkat, ugyanis sok helyen találkozhatunk már benzinkutakon, gyors éttermekben is kirakott mikrókkal. De ha egyszerűen csak nem vágyunk a tűzhely mellé, és a sütőt sem akarjuk bekapcsolni, akkor is pár perc alatt elkészíthetjük ezt a rántottát.
A liszt-, gluténmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK

2 egész tojás

2 ek natúr joghurt

1 csipet só, frissen őrölt tarka bors

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

1 ek snidling

1 nagy csipet apróra vágott angolszalonna (elhagyható!)

1 nagy csipet reszelt mozzarella

1 fokhagymagerezd

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a natúr joghurttal együtt villával keverjük habosra. 
Ízesítsük sóval, frissen őrölt tarka borssal, őrölt szerecsendióval és a hozzáreszelt fokhagymagerezddel. Öntsük a masszát egy kb 18 centis formába (bármely hőálló, mikrózható tálba ill. tányérba), szórjuk meg angolszalonnával, a reszelt mozzarellával, végül az apróra vágott snidlinggel. 720 Watton süssük 4 percen keresztül, majd borítsuk egy salátával kirakott tányérra.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »