NYERS KAPROS UBORKALEVES (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hús-, hozzáadott cukormentes )

Egy hideg, nyers uborkaleves kaporral és lila hagymával igazi frissítője a kánikulának. Az uborka nagy – 90-97%-os – víztartalommal bír, mindezek mellett jelentős vízhajtó hatással is rendelkezik. Így ez a leves nem csak felfrissít, a víztől dagadt bokánktól is megszabadíthat. Az külön jó benne, hogy az elkészítése nem vesz igénybe 10 percnél többet, és konyhát sem fűtjük fel az elkészítésével.

A glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.



HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)

350 gramm kígyóuborka

50 gramm lila hagyma

1 gerezd fokhagyma

1-1 tk kapor

só, frissen őrölt tarka bors

1-1 evőkanál xerez-i vinaigrette (xeres-i borecet)

ELKÉSZÍTÉS
Az uborkát és a lila hagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. Tegyünk félre 2 evőkanálnyi felaprított zöldséget, a többit tegyük egy tálas mixerbe vagy egy turmixgépbe (mindezek nélkül készíthetjük esetleg botmixerrel is) és a fokhagymával együtt pürésítsük. Ízesítsük a fűszerekkel: sózzuk, borsozzuk,és öntsük fel kb 4 deci jéghideg vízzel. Keverjük össze, és ha van időnk tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ha nem, a felaprított zöldségekkel és a borecettel meglocsolva, végül a kaporral megszórva azonnal tálaljuk.
Találkozzunk Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »