Chez Sandra

DUPLA PAPRIKÁS PULYKACSÍKOK (glutén-, liszt-, laktóz-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A paprikás csirke az az egyik olyan étel, amely a gyerekeimnek bármikor jöhet. Így kicsit átvariálva, könnyedebben  is elkészült – pulykamellből és egy kis pirospaprika hozzáadásával, – kevesebb mint fél óra alatt.
 
A glutén-, liszt-, laktóz-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
 
 
HOZZÁVALÓK

400 gramm pulykamellfilé
1 kisebb póréhagyma
1 piros pritaminpaprika
2 ek szőlőmagolaj
1 ek paradicsomsűrítmény
7 deci zöldségalaplé
1 kk pirospaprika
1 fokhagymagerezd
125 gramm laktózmentes tejföl
1 kk kukoricakeményítő
só, frissen őrölt tarka bors,
1/2 kk őrölt szerecsendió

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A póréhagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. A felkockázott pulykamellel együtt kevés szőlőmagolajon fehéredésig sütjük. Húzzuk félre, sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá az őrölt szerecsendiót, a pirospaprikát és a paradicsompürét, majd öntsük fel az alaplével. Reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, és szórjuk bele a csíkokra vágott paprikát. Közepes tűzön 18-20 percig főzzük, majd a kukoricakeményítővel elkevert joghurttal sűrítsük be. Hagyjuk egyet forrni, és már tálalhatjuk is!
Főtt tésztával kínáljuk!
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!