SÁRGARÉPÁS SZENDVICSKRÉM (glutén-, liszt-, laktóz-, tojásmentes)
Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is kiváló ez a finom, egészséges szendvicskrém, amely pillanatok alatt elkészíthető (általában vasárnapi) húslevesben főtt sárgarépából.
A krém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
200 gramm (hús- vagy zöldség)levesben főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 tk laktózmentes tejföl
1/2 kk dijoni mustár
1 kk kapor
só, frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A levesben főtt sárgarépát botmixerrel pürésítsük a fokhagymagerezddel együtt (ennek híján akár egy villával is többször áttörhetjük, és hozzáreszelhetjük a fokhagymát). Keverjük össze a tejföllel, majd ízesítsük sóval, borssal és a kaporral. Pirítósra kenve fogyasszuk!
Ezek is érdekelhetnek:
-
Klasszikus (uborka) tzatziki (glutén-, szója-, hozzáadott cukor-, tojásmentes)
-
A VILÁG LEGEGYSZERŰBB EPRES-HABOS CSODÁJA (LISZT-, GLUTÉN-,TOJÁSMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)
-
Kecskesajttal sült paradicsom 15 perc alatt (glutén-, liszt-, tojásmentes)
-
Fehérboros sertéspofa fél óra alatt (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)