SÁRGARÉPÁS SZENDVICSKRÉM (glutén-, liszt-, laktóz-, tojásmentes)

Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is kiváló ez a finom, egészséges szendvicskrém, amely  pillanatok alatt elkészíthető (általában vasárnapi) húslevesben főtt sárgarépából.  
A krém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK

200 gramm (hús- vagy zöldség)levesben főtt sárgarépa

1 gerezd fokhagyma

1 tk laktózmentes tejföl

1/2 kk dijoni mustár

1 kk kapor

só, frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS
A levesben főtt sárgarépát botmixerrel pürésítsük a fokhagymagerezddel együtt (ennek híján akár egy villával is többször áttörhetjük, és hozzáreszelhetjük a fokhagymát). Keverjük össze a tejföllel, majd ízesítsük sóval, borssal és a kaporral. Pirítósra kenve fogyasszuk!
 
 
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »