Chez Sandra

SÁRGARÉPÁS SZENDVICSKRÉM (glutén-, liszt-, laktóz-, tojásmentes)

Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is kiváló ez a finom, egészséges szendvicskrém, amely  pillanatok alatt elkészíthető (általában vasárnapi) húslevesben főtt sárgarépából.  

 

A krém a glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

HOZZÁVALÓK

200 gramm (hús- vagy zöldség)levesben főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 tk laktózmentes tejföl
1/2 kk dijoni mustár
1 kk kapor
só, frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS

 

A levesben főtt sárgarépát botmixerrel pürésítsük a fokhagymagerezddel együtt (ennek híján akár egy villával is többször áttörhetjük, és hozzáreszelhetjük a fokhagymát). Keverjük össze a tejföllel, majd ízesítsük sóval, borssal és a kaporral. Pirítósra kenve fogyasszuk!
 
 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!