Sokszor a nehezebb fogások után jólesne egy könnyű desszert. Pár perc alatt összeállíthatunk egyet a friss eperszemeket kihasználva. Akár azonnal is tálalható, de ha van időnk – érdemes – 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek!
Eritritollal készül, a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm eper
1 ek víz
1 tk modenai balzsamecet
1 kk eritritol
1 evőkanálnyi friss citromos kakukkfű
frissen őrölt tarka bors
1 kocka (cukormentes) csokoládé
1 kávéskanálnyi zöld citromhéj
ELKÉSZÍTÉS
Az epreket tisztítsuk meg, majd vágjuk négybe és tegyük egy kisebb tálba. Egy pohárkában keverjünk el 1 evőkanálnyi forró vizet 1 kávéskanálnyi eritritollal, majd adjuk hozzá a balzsamecetet is. Keverjük össze, majd kanalazzuk az epernegyedekre. Csavarjunk rá pár csavarásnyi tarka borsot, szórjuk meg a citromos kakukkfűvel, majd reszeljük rá a csokoládét és a zöld citrom héját.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: