Chez Sandra

EPRES BROWNIE (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Javában folyik az eperszezon, ezt kihasználva egy lisztmentes brownieba kerültek ezek a fantasztikus piros szemek. A brownie sütésének egy nagyon fontos szabálya van: nem szabad túlsütni, az a jó ha kívül kérges, belül pedig kissé ragacsos.
 
Eritritollal készül, a glutén- és lisztmentes diétákban fogyasztható! 
 
 
 
 
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortaformához)
 

60 gramm magas kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládé 60 gramm vaj 120 gramm eritritol 40 gramm kukoricakeményítő 15 gramm holland kakaó 1 tk vaníliaaroma 1 egész tojás csipet só 1 kk sütőpor 100 gramm eper

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt melegítsük elő  165°C-ra (légkeveréses fokozat).
A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg (vagy vízgőz fölött, vagy a mikróba rakva). Keverjük el benne az eritritolt, a vaníliaaromát a csipet sót, és a kukoricakeményítővel elkevert sütőport. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a tojást is. keverjük addig, míg egy homogén masszát nem kapunk, majd öntsük a masszát egy 18 centiméteres kerek szilikon tortaformába. Rakjuk ki a tetejét eperrel, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Langyosra hűtve, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk!
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!