Villámgyors és pofonegyszerű liszt-, glutén-, tejmentes csokoládés-kókuszos-áfonyás torta készült uzsonnára eritritollal sütéssel együtt fél óra alatt.
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres piteformához)
3 egész tojás
80 gramm eritritol
1 tk vaníliaaroma
100 gramm (cukormentes) étcsokoládé
100 gramm aszalt áfonya
100 gramm kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A kókuszreszeléket öntsük egy aprítóba, és őröljük meg. Adjuk hozzá a felkockázott csokoládét és az aszalt áfonyát, majd aprítsuk tovább!
Egy tálban a tojásokat az eritritollal keverjük habosra (elektromos habverő turbó fokozatával). Adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük bele a áfonyás-kókuszos-csokoládét. Töltsük egy 18 centiméter átmérőjű szilikon piteformába, majd egy nedves kanállal lapítsuk el benne a masszát. Az előmelegített sütőbe tolva süssük 20 percig. (Ne tovább, mert kiszárad!)
Hűtsük ki a formában, majd kókusszal megszórva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: