CSERESZNYÉS CLAFOUTIS (GLUTÉNMENTES) – CLAFOUTIS III

Már több clafoutis receptem van a blogon, de most egy újabb verzióval bővült a repertoár, amely pudingporból készült – eritritolos, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható – a teteje pedig szeletelt mandula híján darált mandulával lett megszórva.
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres gyümölcspite formához)

1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor

2 egész tojás

1 dl (cukormentes) habtejszín

1 dl kókusztej

1 csipet só

3 ek eritritol

fél kezeletlen héjú citrom lereszelt héja

2 ek darált mandula

fél kk fahéj

fél kk őrölt gyömbér

kb másfél maroknyi cseresznye

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásokat keverjük habosra (elektromos) habverővel az eritritollal és egy csipet sóval.
Adjuk hozzá a tejszínt, a kókusztejet és a pudingport, reszeljük hozzá a citrom héját, ízesítsük őrölt gyömbérrel és fahéjjal, majd keverjük az egészet csomómentesre.
Öntsük egy 18 centiméteres gyümölcspite formába a tésztát, tegyük rá a megmosott cseresznyeszemeket, majd a tetejét szórjuk meg darált mandulával.
Előmelegített sütőben süsük 20 percig, majd egy sütőpapírt rárakva süssük még 15 percig.
Langyosra hűlve kínáljuk.
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »