Chez Sandra

ZELLERGRATIN ( liszt-, glutén-, tojásmentes, hozzáadott cukor nélkül)

Zeller és csirkemell egy kevés könnyített tejszínnel összesütve. Nagyon könnyen, egyszerűen el(ő)készíthető – akár hétvégére is -: csak egymásra pakoljuk a rétegeket, leöntjük tejszínnel, megszórjuk a reszelt parmezánnal és már süthetjük is. Ha nem akarjuk azonnal megsütni fedjük le folpackkal vagy alufóliával, és tegyük hűtőbe.

A liszt-, glutén-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

HOZZÁVALÓK

400 gramm zellergumó
20 cl tejszín
só, frissen őrölt tarka bors
100 gramm csirkemell
40 gramm reszelt parmezán

 
ELKÉSZÍTÉS
 
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A zellert tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel nagyon vékony szeletekre. A csirkemellsonka szeleteket kockázzuk fel, és tegyük félre.
Egy 20×15 centis sütőtálba kezdjük el lerakni a rétegeket: először a vékony zellerszeletek – kb: egyharmada – kerüljenek egymás mellé, majd tegyük rá a sonkakockák felét. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Tegyük rá a maradék  zellerszeletek felét, a maradék csirkesonkakockákat, sózzuk, borsozzuk és végezetül fedjük be a zellerszeletekkel. Öntsük le a tejszínnel, és szórjuk meg a reszelt parmezánnal.
Az előmelegített sütőbe tolva süssük kb 20-25 percig.
 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!