TÚRÓS-MASCARPONÉS KOSÁRKÁK (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Nagyon gyors túrós édesség, a túró és eper szerelmeseinek. Villámgyorsan elkészíthető, és ugyanilyen gyorsan el is tüntethetőek ezek a túrós kis kosárkák.

Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

120 gramm túró

80 gramm mascarpone

20 gramm nyírfacukor

fél kezeletlen lime leve és reszelt héja

1 kk vaníliaaroma

1 egész tojás

natúr joghurt, eper a tetejére

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A tojást elektromos habverővel verjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a fél lime levét és lereszelt héját, a vaníliaaromát, a túrót és a mascarponét. Verjük tovább a habverővel a masszát, majd kanalazzunk a masszából egy-egy evőkanálnyit egy szilikon mini muffinforma mélyedéseibe.

Előmelegített sütőben süssük kb 15 percig. (Ahogy a teteje színt kap már zárhatjuk is le!)

Natúr joghurttal és eperrel kínáljuk!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »