TOJÁSKRÉM (glutén- és liszt-, húsmentes)
A reggeli vagy esti pirítósra vagy akár vendégváró falatokra is kenhetjük ezt a mennyei tojáskrémet. A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Semmi flanc: tojás, vaj és fűszerek. Ja, és 10 perc!
A krém a glutén- és liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz v. 1 főre)
1 tojás
10 gramm szobahőmérsékletű vaj
2 tk natúr joghurt
1/2 kk dijoni mustár só, őrölt fehér bors
ELKÉSZÍTÉS
A tojást főzzük keményre (8-10 perc), és pucoljuk meg. A sárgáját villával törjük át, majd keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajjal. Adjuk hozzá a mustárt és a joghurtot, és a nagyon apróra vágott főtt tojásfehérjét. Alaposan keverjük össze, ízesítsük sóval és borssal, és már kenhetjük is!
Ezek is érdekelhetnek:
-
SZEZÁMBUNDÁS CSIRKECSÍKOK (glutén-, liszt,- cukor-, tejmentes )
-
Avokádós tojáskrém (glutén-, liszt-, tej-, hús-, hozzáadott cukormentes )
-
MINDENMENTES céklás-zelleres-reteksaláta (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes)
-
Glutén-, liszt és fehér cukormentes menüajánló