10 PERCES (MIKRÓS) VANÍLIÁS KRÉM (LISZT-, GLUTÉNMENTES)

Egy nagyon gyorsan – mikrohullámúban 10 perc alatt – elkészülő desszert tejből, tojásból és vaníliából.

Eritritollal készül, a liszt és gluténmentes diétákban fogyasztható!















HOZZÁVALÓK (2 kis adaghoz)

12,5 cl tej

1 tojás

25 gramm eritritol

1/2 vaníliarúd

ELKÉSZÍTÉS
A tojást keverjük el a tejjel, az eritritollal és a fél vaníliarúd kikapargatott belsejével. Keverjük el habverővel, töltsük két kis tálkába (pl: két crème brûlées tálkába), majd tegyük be a mikrohullámúba, és a legkisebb fokozatra (180W) állítva “főzzük” 10 percig. (Arra figyeljünk, hogy ne forrjon! )
Ha kész – összeáll és remegős – , tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »