Egy nagyon gyorsan – mikrohullámúban 10 perc alatt – elkészülő desszert tejből, tojásból és vaníliából.
Eritritollal készül, a liszt és gluténmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (2 kis adaghoz)
12,5 cl tej
1 tojás
25 gramm eritritol
1/2 vaníliarúd
ELKÉSZÍTÉS
A tojást keverjük el a tejjel, az eritritollal és a fél vaníliarúd kikapargatott belsejével. Keverjük el habverővel, töltsük két kis tálkába (pl: két crème brûlées tálkába), majd tegyük be a mikrohullámúba, és a legkisebb fokozatra (180W) állítva “főzzük” 10 percig. (Arra figyeljünk, hogy ne forrjon! )
Ha kész – összeáll és remegős – , tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.
Lehet e így angolkrémet is készíteni, mert ez így nagyon jónak tűnik? Ki fogom próbálni.Marika