KAPROS-TÚRÓS ZÖLDSÉGLEPÉNY (glutén-, liszt-, fehér cukor-, húsmentes)

Finom zöldséglepény cukkiniből és sárgarépából egy kevés túróval és tojással összefogva gyorsan, egyszerűen. Akár ebédre, akár vacsorára kitűnő választás lehet!
A glutén-, liszt-, fehér cukor-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK

1 kisebb  cukkini (150 gramm)

2 sárgarépa (150 gramm)

100 gramm túró

2 tojás sárgája

1 fokhagymagerezd

2 ek kapor

só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió

A feltéthez: kapor, tejföl, (ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le a reszelő nagy lyukú részén.
Adjuk hozzá a tojássárgákat,a villával áttört túrót, és reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet. Ízesítsük sóval, borssal, kaporral, és őrölt szerecsendióval.
Összekeverjük, majd az egészet nyomkodjuk nedves kézzel egy 18 centiméter átmérőjű kerek szilikonformába, és az előmelegített sütőben – légkeveréssel – süssük kb 35-40 percig.

Magában, kaporral megszórva, vagy akár tejföllel elkevert apróra vágott zöld fűszerekkel tálaljuk!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »