Finom zöldséglepény cukkiniből és sárgarépából egy kevés túróval és tojással összefogva gyorsan, egyszerűen. Akár ebédre, akár vacsorára kitűnő választás lehet!
A glutén-, liszt-, fehér cukor-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
1 kisebb cukkini (150 gramm)
2 sárgarépa (150 gramm)
100 gramm túró
2 tojás sárgája
1 fokhagymagerezd
2 ek kapor
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió
A feltéthez: kapor, tejföl, (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le a reszelő nagy lyukú részén.
Adjuk hozzá a tojássárgákat,a villával áttört túrót, és reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet. Ízesítsük sóval, borssal, kaporral, és őrölt szerecsendióval.
Összekeverjük, majd az egészet nyomkodjuk nedves kézzel egy 18 centiméter átmérőjű kerek szilikonformába, és az előmelegített sütőben – légkeveréssel – süssük kb 35-40 percig.
Magában, kaporral megszórva, vagy akár tejföllel elkevert apróra vágott zöld fűszerekkel tálaljuk!
Szeretnék tőletek segitséget kérni. Cukorbetegségemhez még egy Colitis Ulcerosa is párosul.Mostanáig nem okozott nagy gondot,de az
elmúl hetekben már sajnos igen. Igy az étkezésem nagyon szükre szabott. Hiába itt a nyár, a gyüm. és zölds.Mindent csak párolva,turmixolva ehetek. Ami tilis a káposzta,karalábé,karfiol,dinnye, eper ,meggy,ribizi,vöröshagyma,fokhagyma, bors,pirospaprika,minden erős és a tej,tejföl,tejszin,füstölt,zsiros,felvágott,stb.Hát ami maradt,abból gazdálkodhatom, amit ehetek a bélgyulladásomra, azt nem igazán ehetem a cukorbet.-re.Ha ajavul az állapotom egy kicsit engedhetek a gyeplőn,de azt sem tudom mikor és azt sem,hogy mennyit. Kérlek bennetek küldjetek nekem olyan recepteket,amit mind a két betegségem mellett ehetek. Egy párat már kiválasztottam,de megköszönném ha még küldenétek. Köszönök minden segitséget.