ALAKBARÁT (LISZTMENTES) BROWNIE (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ha péntek, akkor édes péntek. Most egy nem túl édes, lisztmentes brownie készült uzsonnára. Ha valaki az édesebb ízeket kedveli, megnövelheti a hozzáadott édesítő mennyiségét még 10-20 grammal nyugodtan. A sütésekor arra érdemes figyelni, hogy ne süssük túl, vagyis ne szárítsuk ki. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű, vagy fogpiszkáló kimondottan ragacsosan jön ki belőle, mert ahogy hűl úgy lesz egyre “szilárdabb”.
 
Eritritollal készülő, a liszt-, gluténmentes diétákban fogyasztható!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

50 gramm vaj

10 gramm cukrozatlan holland kakaó

100 gramm (cukrozatlan) csokoládé

2 egész tojás

60 gramm pörkölt, darált mogyoró

csipet só

1 tk vaníliaaroma

30 gramm eritritol

 
ELKÉSZÍTÉS
 
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, majd vízfürdőben olvasszuk össze. Keverjük hozzá az eritritolt, és a vaníliaaromát. Ha már felolvadt, vegyük le a tálat, majd habverővel vagy fakanállal egyesével – gyors és határozott mozdulatokkal – keverjük bele a tojásokat.
Öntsük hozzá a kakaóport és a pörkölt, darált mogyorót. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát egy szilikon kenyérsütőformába, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.
 
 
 
Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »