ALAKBARÁT (LISZTMENTES) BROWNIE (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
Ha péntek, akkor
édes péntek. Most egy nem túl édes, lisztmentes brownie készült uzsonnára. Ha valaki az édesebb ízeket kedveli, megnövelheti a hozzáadott édesítő mennyiségét még 10-20 grammal nyugodtan. A sütésekor arra érdemes figyelni, hogy ne süssük túl, vagyis ne szárítsuk ki. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű, vagy fogpiszkáló kimondottan ragacsosan jön ki belőle, mert ahogy hűl úgy lesz egyre “szilárdabb”.
Eritritollal készülő, a liszt-, gluténmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
50 gramm vaj
10 gramm cukrozatlan holland kakaó
100 gramm (cukrozatlan) csokoládé
2 egész tojás
60 gramm pörkölt, darált mogyoró
csipet só
1 tk vaníliaaroma
30 gramm eritritol
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, majd vízfürdőben olvasszuk össze. Keverjük hozzá az eritritolt, és a vaníliaaromát. Ha már felolvadt, vegyük le a tálat, majd habverővel vagy fakanállal egyesével – gyors és határozott mozdulatokkal – keverjük bele a tojásokat.
Öntsük hozzá a kakaóport és a pörkölt, darált mogyorót. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát egy szilikon kenyérsütőformába, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Ezek is érdekelhetnek:
-
Gyors, egyszerű, lisztmentes csokoládétorta ( glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
-
Lisztmentes túrótorta (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
-
ÁFONYÁS-KÓKUSZOS-CSOKOLÁDÉTORTA (low carb, glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)
-
LISZTMENTES NARANCSOS MUFFIN (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)