Chez Sandra

ALAKBARÁT (LISZTMENTES) BROWNIE (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ha péntek, akkor édes péntek. Most egy nem túl édes, lisztmentes brownie készült uzsonnára. Ha valaki az édesebb ízeket kedveli, megnövelheti a hozzáadott édesítő mennyiségét még 10-20 grammal nyugodtan. A sütésekor arra érdemes figyelni, hogy ne süssük túl, vagyis ne szárítsuk ki. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű, vagy fogpiszkáló kimondottan ragacsosan jön ki belőle, mert ahogy hűl úgy lesz egyre “szilárdabb”.
 
Eritritollal készülő, a liszt-, gluténmentes diétákban fogyasztható!
 
 
 
HOZZÁVALÓK

50 gramm vaj
10 gramm cukrozatlan holland kakaó
100 gramm (cukrozatlan) csokoládé
2 egész tojás
60 gramm pörkölt, darált mogyoró
csipet só
1 tk vaníliaaroma
30 gramm eritritol

 
ELKÉSZÍTÉS
 
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, majd vízfürdőben olvasszuk össze. Keverjük hozzá az eritritolt, és a vaníliaaromát. Ha már felolvadt, vegyük le a tálat, majd habverővel vagy fakanállal egyesével – gyors és határozott mozdulatokkal – keverjük bele a tojásokat.
Öntsük hozzá a kakaóport és a pörkölt, darált mogyorót. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát egy szilikon kenyérsütőformába, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.
 
 
 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Megsütöttem, köszönöm szépen a receptet, nagyon ízlett!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!