PÁROLT ZÖLDSÉGSALÁTA

A hagyományos krumpli és rizs köretek helyett néha készítsünk inkább friss zöldségekből készültet, például zöldborsóból, zöldbabból és brokkoliból 10 perc alatt. Akár magában, akár frissensültek mellé kitűnő választás!

A liszt-, glutén-, tojás-, tejmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

HOZZÁVALÓK

1 marék saláta

50 gramm zöldborsó

50 gramm zöldbab

50 gramm brokkoli

1 tk almaecet

1 ek olívaolaj

1/2 kk őrölt koriandermag

frissen őrölt tarka bors

tengeri só

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A zöldségeket tisztítsuk meg, és pároljuk meg kb 10 perc alatt.
Ezalatt egy kisebb salátástálba villával keverjük össze – addig verjük, amíg össze nem áll – az öntetet, majd ízesítsük a fűszerekkel.
Tálalás előtt öntsük a megpárolt zöldségekre. 
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »