KÓKUSZOS-ZABPELYHES MUFFIN
Kevesebb mint fél óra alatt (zabpehelylisztből és kókuszreszelékből) elkészülnek ezek a nem túl édes muffinok, amelyek remekek uzsonnára, desszertnek, vagy egy tartalmasabb leves után akár második fogásként is.
Nyírfacukorral készül, (gluténmentes zabpehelyliszt használata esetén a glutén-, és) – tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (6 muffinhoz)
125 gramm kókusztej (cukrozatlan)
125 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
125 gramm kókuszreszelék
2 egész tojás
1 tk szódabikarbóna
2 ek szőlőmagolaj
2 ek nyírfacukor
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
Egy tálban keverjük össze a zabpehelylisztet a szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel. Adjuk hozzá a kókusztejet, a tojásokat, a szőlőmagolajat és a nyírfacukrot. Egy kanál segítségével keverjük össze, majd töltsük egy szilikon muffin forma mélyedéseibe, és az előmelegített sütőben süssük meg kb 20 perc alatt.
Ezek is érdekelhetnek:
-
EXPRESSZ ALAKBARÁT MUFFIN (low carb, glutén-, tej-, fehér cukormentes)
-
(SOKSZOR) KÓKUSZOS KOCKA – KÓKUSZKOCKA III (GLUTÉN-, TEJMENTES)
-
KÓKUSZOS, LIMEOS TEFF KEKSZ – KÓKUSZCUKROS, GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES
-
LISZTMENTES NARANCSOS MUFFIN (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)