KÓKUSZOS-ZABPELYHES MUFFIN

Kevesebb mint fél óra alatt (zabpehelylisztből és kókuszreszelékből) elkészülnek ezek a nem túl édes muffinok, amelyek remekek uzsonnára, desszertnek, vagy egy tartalmasabb leves után akár második fogásként is.
Nyírfacukorral készül, (gluténmentes zabpehelyliszt használata esetén a glutén-, és) – tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK (6 muffinhoz)

125 gramm kókusztej (cukrozatlan)

125 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
125 gramm kókuszreszelék

2 egész tojás

1 tk szódabikarbóna

2 ek szőlőmagolaj

2 ek nyírfacukor

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
Egy tálban keverjük össze a zabpehelylisztet a szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel. Adjuk hozzá a kókusztejet, a tojásokat, a szőlőmagolajat és a nyírfacukrot. Egy kanál segítségével keverjük össze, majd töltsük egy szilikon muffin forma mélyedéseibe, és az előmelegített sütőben süssük meg kb 20 perc alatt.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »