GLUTÉNMENTES CSÁSZÁRMORZSA II.
Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
250 gramm túró
3 tk natúr joghurt
2 tojás
40 gramm kukoricakeményítő
2 ek nyírfacukor
1 ek vaníliaaroma
2 ek szőlőmagolaj
fél citrom leve és lereszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
A tojások sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a villával áttört túrót, a natúr joghurtot, a vaníliaaromát és a fél citrom levét és lereszelt héját.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá – csomómentesre – a kukoricakeményítőt.
Forgassuk a habot a túrós részhez, majd egy sepenyőben hevítsük fel a szőlőmagolajat. Öntsük bele a túrós masszát, és időközönként megkeverve süssük addíg, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.