GLUTÉNMENTES CSÁSZÁRMORZSA II.

Többször készült már – az Én Édes Nagymamám receptje alapján – smarni. Most egy kis változtatáson ment keresztül: nyírfacukorral és kukoricakeményítővel készült.

Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható! 

HOZZÁVALÓK

250 gramm túró

3 tk natúr joghurt

2 tojás

40 gramm kukoricakeményítő

2 ek nyírfacukor

1 ek vaníliaaroma

2 ek szőlőmagolaj

fél citrom leve és lereszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

A tojások sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a villával áttört túrót, a natúr joghurtot, a vaníliaaromát és a fél citrom levét és lereszelt héját.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá – csomómentesre – a kukoricakeményítőt.
Forgassuk a habot a túrós részhez, majd egy sepenyőben hevítsük fel a szőlőmagolajat. Öntsük bele a túrós masszát, és időközönként megkeverve süssük addíg, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

Eperlekvárral kínáljuk!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »