Egy nagyon gyors, és lisztmentes kakaós piskótatekercs finom lekvárral töltve és csokoládéval leöntve. A készítésekor figyeljünk arra, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert úgy összeeshet a piskótánk.
Nyírfacukorral készül, a liszt-, glutén-, húsmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A piskótához
5 tojásfehérje,
120 gramm nyírfacukor
80 gramm kukoricakeményítő
20 gramm (cukrozatlan) kakaó
120 gramm nyírfacukor
80 gramm kukoricakeményítő
20 gramm (cukrozatlan) kakaó
45 gramm vaj
1 csipet só
Töltelékhez:
sárgabaracklekvár (cukormentes)
Tetejére:
50 gramm csokoládé
20 gramm vaj
1 nagy csipet darált mandula (elhagyható!)
ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval (kemény habbá) a nyírfacukor – evőkanálnyi mennyiségek – hozzáadagolásával. Ha már kemény a hab, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a kakaóport és a felolvasztott, kihűtött vajat – verjük tovább a habverővel.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 150°Cra előmelegített sütőben kb 40perc alatt – végig csukott sütőajtóval – süssük meg!
Ha megsült, hagyjuk néhány percig még a sütőben, majd vegyük ki, húzzuk le róla a sütőpapírt, a még langyos piskótát tegyük egy tiszta, nedves konyharuhára és tekerjük fel.
Hagyjuk így teljesen kihűlni, majd óvatosan gurítsuk ki, kenjük meg a lekvárral, és konyharuha nélkül tekerjük vissza.
A tetejéhez a csokoládét a felkockázott vajjal mikróban olvasszuk meg, majd kenjük meg vele a rolád tetejét, és szórjuk meg a darált mandulával.
koszi szepen a valaszt:)
Gyöngyi! Függ attól, hogy mennyire vagytok édesszájúak. Ha eritritollal helyettesíted minimum annyit tegyél bele amennyi a receptben lévő nyírfacukor mennyisége. De inkább kb 20%kal többet, mert a nyírfacukor kb ennyivel édesebb e. társánál.üdv S.
A nyirfacukor helyet lehet e hasznalni erythritolt,es ha igen milyen aranyban?koszi a valaszt.Gyongyi
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Nagyszerű, hogy ki lehet váltani a lisztet! Ki fogom próbálni!